Astus
Vredewoldlaan 47
9727 DH Groningen
Telefoon: 050-5278739

Particulieren

Particulieren

ASTUS verzorgt cursussen en trainingen voor particulieren.

Therapeutische gesprekken

Deze gesprekken zijn kortdurend en ondersteunend. Ze vallen onder het eerste lijns-psychologen aanbod. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt een deel ervan vergoed.

Coaching

Bij coaching gaat het om een begeleidingsvorm die zich richt op situaties in het hier en nu. Coachen ondersteunt mensen bij het zelf sturing geven aan hun bestaan. Een coachingstraject bestaat meestal uit een intake en 5 à 6 gesprekken Vragen die gesteld worden zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik beter leren omgaan met stress?
  • Welke keuzes kan ik maken?
  • Hoe kan ik effectiever communiceren?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe leer ik ze spelenderwijs inzetten?
  • Hoe krijg ik meer plezier in mijn leven?
  • Zingevingsvragen

Handelingsgerichte diagnostiek

Dit is een vorm van onderzoek die gericht is op de optimale samenwerking tussen de mogelijkheden van iemand in zijn/haar specifieke context. Het kan samengaan met diagnostisch onderzoek. Handelingsgerichte diagnostiek is arbeidsintensief omdat vaak meerdere settingen (school, werk, thuissituatie) betrokken zijn.

Toepassing van de ASSwijzer

ASS staat voor Autisme Spectrum Stoornis. De ASSwijzer is een navigatiesysteem voor mensen die iemand met autisme opvoeden of begeleiden. Het toepassen van de ASSwijzer levert een op maat gesneden aanpak op. Deze maakt een positieve ontwikkeling van de mens met autisme mogelijk. Tevens verlicht het de druk op de omgeving.
www.asswijzer.nl

« Terug naar diensten